A GOJI BOGYÓ ÖSSZETEVŐI

1.

A-vitamin Béta karotinok

A goji bogyó tartalmazza a legtöbb Béta-karotint a természetben, így jóval több van benne, mint például a sárgarépában. A karotionidok erőteljes antioxidáns hatású vegyületek, melyek védelmezik sejtjeinket a szabadgyökök károsító hatásaitól. Kiemelten óvják szemeink és bőrünk egészségét.

Szervezetünk Béta-karotinból képes A-vitamint előállítani, ezáltal elkerülhető a túladagolása, hiszen éppen annyi A-vitamint fog termelni testünk, amennyire szüksége van. Az A-vitamint szemvitaminnak is hívják, mivel alapvető fontosságú szemeink, illetve bőrünk egészségéhez is, de nélkülözhetetlen a növekedéshez, a csontok és a fogak számára is.

A zeaxantin egyik legfontosabb hatása, hogy védi a szem retináját, mivel képes elnyelni a kék fényt, illetve erős antioxidáns tulajdonságú is. A zeaxantin magas szintje a szervezetben csökkentheti az időskori látásromlás (AMD) esélyét, ami a 65 év felettiek esetében a fő oka a látásvesztésnek és a vakságnak. [01.]

2.

Polifenolok, Flavonoidok

Az polifenolok olyan erős antioxidáns vegyületek, melyek hatékonyan védik sejtjeinket, főként agysejtjeinket a különböző káros anyagoktól és a szabadgyökök rombolásától. Emellett pedig kiemelten segítik az agysejtek egymás közötti hatékonyabb kommunikációját is. Továbbá  kedvezően hatnak a szívre és a vérnyomásra is.

A goji bogyóban lévő flavonoidok, mint a rutin, a kaempferol, a kvercetin, a miricetin vagy a heszperidin legfőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy daganatellenes, kardiovaszkuláris, gombaölő és gyulladásgátló hatásúak. [02.]

3.

Kalcium és Vas

A kalcium közismerten nélkülözhetetlen a csontok és a fogak megfelelő állapotának és egészségének fenntartásához. Emellett pedig fontos összetevő a lágy szövetekben, de szerepet játszik a hormonális, a keringési, az idegi és az enzim folyamatokban is. Továbbá sejtmembrán stabilizáló hatása is van.

A goji bogyóban nagyon sok vas található, mivel vastartalma 15-ször nagyobb, mint a spenótnak, így az egyik legkitűnőbb természetes vasforrás. A vas elengedhetetlen a vérképzéshez, az oxigén szállításához vagy az enzimek megfelelő működéséhez is. A vas a vörösvértestek termelésének támogatásával csökkentheti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást is.

4.

B-komplex

A goji bogyó valamennyi B-vitamin fajtát tartalmazza, melyek például a táplálékok energiává történő átalakításához is elengedhetetlenek.

A B1-vitamin hiánya szervezetünkben többek között álmatlanságot, alvászavarokat, hangulatingadozásokat válthat ki, mivel alapvető fontosságú vitamin idegrendszerünk számára. A goji a benne található B-vitaminokkal is kiemelten támogatja idegrendszerünket, így komoly segítséget nyújt a stressz könnyebb kezeléséhez.

A B1-vitamin egyébként nem igazán található meg más gyümölcsökben, csak leginkább gabonafélékben és a sertéshúsban van jelen.

5.

Betain

A Mannavita goji bogyó italban lévő betain javítja a memóriát, de nélkülözhetetlen a máj kolin termeléséhez is. A kolin pedig elengedhetetlen a máj egészségének megőrzéséhez.

A betain védi a DNS-t, illetve csökkenti a homocisztein szintjét, mely a szívbetegségek legfőbb kockázati tényezője, így a goji csökkenti a szívproblémák kialakulási kockázatát.

6.

C-vitamin

A goji bogyó sok C-vitamint tartalmaz, ráadásul nagyon jól felszívódó és hasznosuló, bioaktív formában.

A C-vitamin az immunrendszer egyik legfontosabb támogatója, így jelentősen hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, illetve a belőlük történő gyorsabb gyógyuláshoz is. 

Fontos tudni, hogy a mesterséges C-vitamin készítmények, csak aszkorbinsavat tartalmaznak, ami a C-vitaminnak csupán a 10%-a, így gyakorlatilag nagyon kevés pozitív hatást tudnak kifejteni a testünkre.

A goji bogyóbal lévő C-vitamin többek között bőrünk fiatalos kinézetéhez vagy az ízületek és csontok egészségéhez is nélkülözhetetlen, mivel támogatja a kollagén termelését.

A C-vitamin hatékony antioxidánsként véd más antioxidáns molekulákat a szabadgyökök károsító tevékenységétől.

7.

Béta szitoszterol

A béta-szitoszterol erélyes gyulladásgátló anyag, mely képes csökkenteni a vér koleszterin szintjét. 

Emellett alkalmazni szokták impotencia kezelésében, illetve a prosztata megnagyobbodása ellen is.

8.

Szelén

A szelén rendkívül ritka anyag a gyümölcsökben, azonban a goji bogyóban nagy mennyiségben található meg. A szelén olyan ásványi anyag, mely komoly antioxidáns hatással is rendelkezik, támogatja a C-vitamin jobb hasznosulását a szervezetben, illetve például kiemelkedő májvédő hatása is van.

A szelén egyaránt fontos az immunrendszer, a pajzsmirigy számára is, de a daganatos betegségek megelőzésében is jelentős szerepe van.

A szelén a tradicionális ázsiai gyógyászatban a CHI, azaz az életenergia egyik helyettesítője.

9.

Réz

A gojiban található réz részt vesz a a káros oxidációs folyamatok semlegesítésében. Ezáltal a réz szerepet játszik egyes szív- és érrendszeri betegségek és a daganatos megbetegedések megelőzésében is.

A réz támogatja a vörösvértestek és a hemoglobin termelését, illetve a vas felszívódását is. S mivel nélkülözhetetlen a kalcium hasznosulásához, így fontos szerepet tölt be a csontok épségének és egészségének megőrzésében és a csontritkulás megelőzésében. 

Immunitásunkat azzal támogatja, hogy hatékony baktérium-, vírus- és gombaölő képességgel van megáldva. 

A réz kis mértékű hiánya is kiválthat például vérszegénységet, növekedési és csontfejlődési zavarokat, koleszterin és vérnyomás problémákat, de idegrendszeri gondokat is.

10.

18 fajta aminosav

A goji bogyó 18 féle aminosavat tartalmaz, amelyek 8 esszenciális, vagyis létfontosságú számunkra, melyeket nem képes szervezetünk előállítani, ezért táplálékok útján kell pótolnunk őket folyamatosan.

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, és az élet alapvető feltételei, mivel nélkülözhetetlen szerepük van a szervezet felépítésében. Az aminosavak építik fel például az izmokat, az inakat, a körmöket, a hajat és a mirigyeket is. 

Emellett nélkülözhetetlenek a sejtek fennmaradásában és növekedésében is. 

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre